header

Foto-expositie: Silvolde, toen en nu! - 22 september 2019

Boeiende foto-expositie: ‘Silvolde, toen en nu!

Belangenvereniging Silvolds Belang viert dit jaar haar 100 jarig jubileum met een aantal bijzonder activiteiten.
De komende maanden zullen er in de kerk van de Protestante Gemeente Silvolde een tweetal exposities gehouden worden.
Op zondag 22 september zal na de zondagdienst om 11.30 uur de foto-expositie geopend worden. Het thema “ Overbrugging en Verbinding “ heeft verschillende Silvoldenaren aangespoord om hieraan een kunstzinnige uiting te geven. In dit weekend bent u uitgenodigd om kennis te maken met een zeer boeiende foto-expositie: ‘Silvolde, toen en nu! ‘
Tijdens zijn leven heeft onze plaatsgenoot Jan Gal als streekfotograaf een schat van beelden gemaakt die het leven van destijds laten zien. Een bijzonder project was voor hem, dat bij dorpsbeelden uit het begin van de twintigste eeuw welke waren vastgelegd op prentbriefkaarten aanvulde met door hem gemaakte foto’s van dezelfde situatie maar dan een halve eeuw later. Daarmee is de ontwikkeling van ons dorp mooi zichtbaar gemaakt. In overleg met de familie Gal worden deze foto’s gepresenteerd.
Silvolds Belang heeft de Silvoldenaren, gebroeders van der Kemp, Theo,Ton en Martin uitgenodigd om foto-opnamen te maken van dezelfde plaatsen die Jan Gal heeft vastgelegd. Deze foto’s worden aan de tentoonstelling toegevoegd. Zo wordt het overzicht van ‘Silvolde, toen en nu‘ waarbij zich de vraag opdringt hoe lang het zal duren tot dit beeld opnieuw verandert. U bent van harte welkom, de entree is gratis.In de maand oktober zal er wederom een kunstexpositie plaats vinden. Hierover volgt nog nadere informatie.

exposititie

Agenda PG Silvolde

Nieuws

Liedje dat ik niet kan laten Het nieuwe Liedboek…
Hella’s Verhalenhuis presenteert lezing: De…
Bekijk de foto's van startzondag, klik hier
Boeiende foto-expositie: ‘Silvolde, toen en…