header

Kunstexpositie Verbinding en Overbrugging - 11 t/m 13 oktober 2019

Silvolds Belang kijkt terug op honderd enerverende jaren. De vereniging, opgericht in 1919, is aldoor de schakel tussen de plaatselijke bevolking en de maatschappelijke geledingen. De vereniging heeft in haar doelstelling bevordering van de leefbaarheid omschreven. Zij staat voor een vitaal en kleurrijk dorp waarbij voor ieder een fijne plek wordt geboden voor het leven, wonen en werken.
Op zondag 22 september werd de fraaie foto-expositie geopend. Dorpsgenoten maakten kennis met een drieluik van foto-opnamen gemaakt rondom de eeuwwisseling. Streekfotograaf Jan Gal (overleden op 89- jarige leeftijd in 2017) maakte de opnamen in de jaren zestig en de gebroeders Van der Kemp, Ton, Theo en Martin, complementeren de expositie met opnamen in 2019. Het geheel laat indrukwekkende beelden zien waarbij de bezoeker de herinneringen koestert.
Silvolds Belang is de Protestante Gemeente dankbaar dat vanaf 11 oktober het jubileumjaar kan worden afgesloten met een unieke kunstexpositie.
Twaalf Silvoldse Kunstenaars maken ieder één kunstwerk met als thema ‘Verbinding en Overbrugging ’. Dit is een verwijzing van oud nRick Tatum zonder tekstaar nieuw maar vooral ook vooruitkijken; bruggen bouwen door samenwerking! Samen staan we de komende jaren voor een vitaal en krachtig dorp Silvolde.De kunstenaars komen vanuit een zevental disciplines: vormgeving in brons, hout, textiel, fotografie, mixed media, keramiek, schilderen en boekbinden.
Ook het schoolgaande kind exposeert! De basisscholen zijn middels een kunstproject betrokken bij deze jubileumexpositie. In het kader van duurzaamheid heeft de jeugd kunstzinnige torens gebouwd waarvan de vijf winnende exemplaren geëxposeerd zullen worden. 

U wordt welkom geheten door de kunstenaars Jan Buiting, Rick kup & Tatum Kempers, Casper ter Heerdt, Annelie Kunst, Iet Harbers, Peter Colstee, Marion van Groningen & Evelien Jorna, Helma Terhorst, Simon Schutte en Egbert Hermsen. De expositie wordt op vrijdag 11 oktober om 16.00 uur officieel geopend en op zaterdag 12 oktober en zondag 13 oktober is de expositie geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Agenda PG Silvolde

Nieuws

Liedje dat ik niet kan laten Het nieuwe Liedboek…
Hella’s Verhalenhuis presenteert lezing: De…
Bekijk de foto's van startzondag, klik hier
Boeiende foto-expositie: ‘Silvolde, toen en…