header

Coronavirus - update 18 maart 2020 -

Wij begeven ons in vreemde tijden. Alle vaste vormen vervallen. Alles wat ons structuur en (schijnbare) zekerheid gaf valt weg.

Meer dan anders zijn we mensen van de dag. Meer dan anders houden we vast aan de zinsnede die in ons logo staat ‘Bij U is de bron van het leven’.

Een levende bron die ons ook nu wil onderhouden. Die blijft stromen waar zoveel stilvalt. Die we aan mogen blijven boren maar waarvandaan we het water op nieuwe manieren zullen verder dragen.

Ook als kerkenraad voelen we de verantwoordelijkheid die we hebben te nemen in de strijd met het coronavirus. Uit zorg voor kwetsbare mensen voegen we ons in de maatregelen en beperkingen die gesteld zijn

Om toch kerk, levende gemeenschap, te kunnen zijn en blijven heeft de kerkenraad, tot nader order, een aantal besluiten genomen.

 

Kerkdiensten

Onze kerkdiensten zullen m.i.v zondag 22 maart tot nader order niet meer toegankelijk zijn.

Er zullen echter wel op zondagmorgen om 10.00 uur diensten worden gehouden.

Deze zullen worden verzorgd door de predikant en enkele leden van de kerkenraad en muzikaal worden ondersteund door onze organisten.

Hoe kunt u deze diensten meebeleven?

Als altijd zullen ze live worden uitgezonden via onze website en via kerkdienstgemist.nl. Hier zijn ze later ook terug te luisteren.

Via een cd die bij u thuis bezorgd kan worden

Na afloop van de dienst is deze ook schriftelijk uitgewerkt beschikbaar.


Heeft u over één van deze mogelijkheden vragen of wilt u er gebruik van maken neem dan contact op met Willy Freek door te bellen tel. 0315-239934 of te mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Pastoraat - omzien naar elkaar

Het is in deze tijd extra belangrijk om elkaar niet uit het oog te verliezen. Door het wegvallen van veel activiteiten en bezoeken wordt de wereld van vooral oudere en kwetsbare mensen kleiner. Daarin hebben we samen een verantwoordelijkheid. Aandacht voor elkaar kan bestaan uit een telefoontje of een kaartje

Het is voor ons nu lastig om op de hoogte te blijven van ziekte of zorg. Meer dan anders doen we een beroep op u om dit vooral door te geven

Pastorale bezoeken worden voorlopig niet gebracht tenzij strikt noodzakelijk maar de predikant is te allen tijde telefonisch beschikbaar via 0315-239910.

 

Praktische hulp

Mocht u boodschappen nodig hebben of moet er bijvoorbeeld iets worden opgehaald bij de apotheek of heeft u anderszins hulp nodig dan kunt u contact opnemen met Mariet Weening (0315-329000) Zij is, samen met de andere diakenen, meer dan bereid om u te helpen

 

Bijeenkomsten en vergaderingen

Alle activiteiten zijn tot nader orde uitgesteld. Alleen het moderamen komt indien nodig bij elkaar.

 

Klokken luiden

Om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden, roept de Raad van Kerken in Nederland op om de komende drie woensdagen van 19.00 - 19.15 uur de kerkklokken te luiden. Een signaal van onderlinge verbondenheid maar ook een oproep op tot gebed en andere vormen van steun voor allen die ziek zijn en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.   
Ook onze gemeente geeft aan deze oproep gehoor en zal haar klokken luiden.

Na afloop van het luiden op 25 maart en 1 april zal er een korte viering worden uitgezonden via kerkdienstgemist.nl vanuit de kerk in Gendringen.
M.m.v. ds. Henriëtte Nieuwenhuis, ds. Theo Menting en ds. Gerjanne van der Velde

 

Collectes


Het delen van onze gaven is een wezenlijk onderdeel van onze kerkdiensten. Nu dit tijdelijk niet via de ‘buul’ kan wijzen we u extra op de rekeningnummers van de diaconie en de kerkrentmeesters.

U kunt daar, desgewenst o.v.v. een specifiek doel, uw collectebijdrage naar overmaken

Rabobank  NL55RABO 0359 1105 25

t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Silvolde

Rabobank  NL96RABO 0359 1044 52 

t.n.v. Kerkrentmeesters Protestantse Gemeente Silvolde

Dit is wat wij tot nu toe kunnen bijdragen. Hoe het allemaal verder zal gaan weten wij niet. Wij zullen u zo goed mogelijk blijven informeren o.a. via de ‘Wat ons bindt’ en de websites www.pgsilvolde.nl

Maar bovenal wij vertrouwen onszelf toe aan het waaien van de Geest die ons nieuwe wegen wijst. Die ons in staat stelt aan onze roeping, een betrokken gemeenschap te zijn, ook binnen de grenzen die nu worden gesteld vorm te geven.

 


Namens de kerkenraad,

Willem Jansen van Velsen

ds. Gerjanne van der Velde-Meijer